top of page
Hoe verse frietjes bakken
4 personen - 50 min. incl. afkoelen
​
-
800 g bloemige aardappelen
-
Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Ze hoeven niet dun te zijn: een ideale Belgische friet is 13 millimeter breed.
TIP : Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf.
​
-
Verhit het frietvet tot 140 °C.
-
Bak de frieten een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. Zo pocheer je de aardappelstukjes. Laat de frieten uitlekken en goed afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier. Verhit het frietvet vervolgens tot 180 °C.
-
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
-
Giet de frieten opnieuw in een schaal met keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
​
meer info op: dagelijksekost.een.be
bottom of page